Поліамид (капролон) PA

Полиамид (капролон) PA

Поліамид (капролон) PA – один з найбільш використовуваних в механіці інженерних пластиків, інші назви – «капролон» або «нейлон» (nylon). Цей пластик легко піддається механічній обробці і широко застосовується замість бронзи, латуні, алюмінію і сталі в різних галузях промисловості і сільського господарства.


Матеріал має дуже високу межу міцності при вигині і не виявляє тенденції до утворення тріщин при напрузі.


PE-1000 і PE-500 абсолютно нетоксичні, не абсорбують вологу і не проявляють крихкості при ультранизьких температурах до – 260 С.

Властивості Поліамид (капролон) PA:

  • Твердий, стійкий до підвищених навантажень, з прекрасними механічними характеристиками;
  • Відрізняється малим коефіцієнтом тертя, стійкістю до масел, солей, лугів і гасу.
  • Абсорбує вологу (в умовах навколишнього середовища до 3%, в воді – до 8%.), Тому не рекомендується використовувати в воді, з огляду на те, що він змінює свої розміри.
  • Легко піддається механічній обробці;
  • Щільність: 1,15 г / см 3.

Кольори:

  • Натуральний (білий);
  • Чорний (з дисульфідом молібдену MoS 2 або з добавками скловолокна, що поліпшують ковзання (MoS 2), твердість, довговічність і т.д.);
  • Зелений (самозмащувальний, з добавкою масла);
  • Іншого кольору (в залежності від добавок);
  • При виготовленні поліаміду з добавками графіту і скла стають краще помітні окремі позитивні властивості цього матеріалу.

Використання:

  • У машинобудуванні, металургії, нафтопереробці, енергетиці, сантехніці і водопроводах, в хімічній і харчовій галузях промисловості, в суднобудуванні і ремонті, в сільському господарстві та інших галузях для виготовлення різних комплектуючих. Виготовляють шестерні, шківи, ​​втулки, вкладиші підшипників, кільця, гвинти, коліщатка, канатні ролики, штампи, клапани, поршні, кришки, пробки, крильчатки, черв’яки, вали, зірочки і т. Д ..
  • У суднобудуванні і ремонті використовують для виготовлення провідних і карданних валів, рульових і інших механізмів, а також канатних валків. А крім того, ще й для виготовлення наступних механізмів і деталей: клапанів, поршнів, пробок, прокладок і кришок клапанів, а також кілець ущільнювачів.
  • У нафтовій промисловості: для виготовлення вкладишів бурових установок, підшипників різних насосів, решіток для вакуумних фільтрів та ін.
  • В енергетиці використовується для виготовлення підшипників, насосів, черв’яків, вкладишів турбін і інших деталей.
  • У металургійній промисловості PA-6 використовується для виготовлення деталей вальцювальних верстатів.
  • Використання поліаміду в харчовій промисловості дуже поширене. Виготовляються зірочки, роликові опори, черв’яки, шестерні, втулки ковзання, штампи, формувальні барабани та інші деталі розливних ліній, транспортерів, етикеточних машин і т. д.

Поліамид (капролон) PA: АСОРТИМЕНТ РА В НАЯВНОСТІ

Екструзія

ЕРТАЛОН 6 SA натуральный (білий) / чорний [ПА 6] 

B цьому матеріалі оптимально поєднуються механічна міцність, твердість, жорсткість, властивості механічного демпфування і зносостійкість. Ці властивості разом з хорошими електричними ізоляційні властивості і гарну хімічну стійкість роблять ЕРТАЛОН 6 SA «універсальним» матеріалом для механічних конструкцій і технічного обслуговування.

ЕРТАЛОН 66 SA натуральный (кремовий) / чорний [ПА 66]

Матеріал більш твердий, жорсткий, теплостійкий і зносостійкий, ніж ЕРТАЛОН 6 SA. Він також має більшу стійкість до текучості, але має менш гарну пружність і більш слабку здатність механічного демпфування. Добре підходить для обробки на верстатах-автоматах.

ЕРТАЛОН 4.6 (червоно-коричневий) [ПА 4.6]

У порівнянні зі звичайними поліамідами ЕРТАЛОН 4.6 має кращі властивості збереження твердості і стійкості до текучості в широкому діапазоні температур, також як і дуже високою стійкістю до термічного старіння. Тому ЕРТАЛОН 4.6 підходить для застосування в «області високих температур» (80-150 ° С), де твердість, стійкість до плинності, стійкість до термічного старіння, втомна міцність і зносостійкість матеріалів ПА 6, ПА 66, полиформальдегида і ПЕТФ не достатні.

ЕРТАЛОН 66-GF30 (чорний) [ПА 66-GF30]

У порівнянні з простими поліамідами 66 цей тип поліаміду, посилений 30% скловолокном і термостабілізірований, має підвищену механічну міцність, твердість, стійкість до текучості і стабільністю розмірів зі збереженням чудової стійкості до зношування. Він може використовуватися при більш високих максимально допустимих температурах.

НЕЙЛАТРОН GS (сіро-чорный) [ПА 66 + MoS2]

У порівнянні з простими поліамідами 66 цей тип поліаміду, посилений 30% скловолокном і термостабілізірований, має підвищену механічну міцність, твердість, стійкість до текучості і стабільністю розмірів зі збереженням чудової стійкості до зношування. Він може використовуватися при більш високих максимально допустимих температурах.

Поліамид (капролон) PA: Bисокоякісне лиття

ЕРТАЛОН 6 PLA натуральный (слонова кістка) / чорный [ПА 6]

Немодифікована марка литого поліаміду володіє характеристиками дуже близькими до характеристик ЕРТАЛОН 66 SA. Цей матеріал поєднує високу механічну міцність, жорсткість і твердість з дуже хорошим опором повзучості і зносостійкістю, стійкістю до термічного старіння і оброблюваністю. Є аналогом вітчизняного матеріалу капролон (поліамід).

ЕРТАЛОН 6 XAU+ (чорный) [ПА 6]

ЕРТАЛОН 6 XAU + є термостабілізованим литим поліамідом з високою кристалічною і гомогенною структурою. У порівнянні зі звичайними екструзійними і литими поліамідами має більш високу стійкість до термічного старіння (більший опір до термоокисної деструкції), що призводить до підвищення на 15 – 30 ° C робочої температури для тривалих періодів. ЕРТАЛОН 6 XAU + особливо рекомендується для ковзаючих елементів та інших швидкозношуваних деталей при температурах, які перевищують 60 ° C.

ЕРТАЛОН LFX (зелений) [ПА 6 + масло]

ЕРТАЛОН LFX – литтєвий поліамід, що містить мастильні матеріали, отже є самозмащувальної матеріалом. Цей матеріал розроблений спеціально для сильно навантаженихелементів, що повільно рухаються рухаються всуху, і завдяки своєму низькому коефіцієнту тертя (до – 50%) і своєї зносостійкості (до 10 разів вище) дозволяє значно розширити сфери застосування поліамідів.

НЕЙЛАТРОН MC 901  (блакитний) [ПА 6]

Цей модифікований литтєвий поліамід, легко відрізняється своїм блакитним кольором, проявляє більш високу в’язкість, гнучкість і міцність від утоми, ніж ЕРТАЛОН 6 PLA. Ці робить матеріал особливо підходящим для зубчастих коліс, шестерень малого діаметра і зубчастих рейок.

НЕЙЛАТРОН GSM (сіро-чорний) [ПА 6 + MoS 2]

НЕЙЛАТРОН GSM містить тонкодіспергіровані частки дисульфіду молібдену, що впливають позитивно на властивості тертя і зносу, при цьому не погіршуючи високої ударною міцності, властивої немодифікованим литим поліамідам. Це дозволяє застосовувати цю марку для виготовлення зубчастих коліс, підшипників, ланцюгових коліс і тросових блоків.

НЕЙЛАТРОН NSM (сірий) [ПА 6 + тверде змащування]

НЕЙЛАТРОН NSM є особливим литим поліамідом 6, що містить рівномірно розподілене тверде мастило, що надає «самозмащувальному» матеріалу відмінні властивості ковзання, чудову зносостійкість, а також надзвичайно підвищене граничне значення фактора Швидкість – Тиск (до п’яти разів вище PV-граничне значення, ніж у звичайних литих поліамідів). НЕЙЛАТРОН NSM особливо підходить для підшипників, що працюють без змащення при більш високих швидкостях ковзання і швидкозношуваних деталей і тому є чудовим доповненням до маслонаповненого ЕРТАЛОН LFX.